Pri príležitosti Medzinárodného dňa detí sa v Rusku uskutočnili mnohé zaujímavé akcie zamerané na úctu k životu

Pri príležitosti Medzinárodného dňa detí, v Rusku oslavovaného aj ako Medzinárodného dňa ochrany detí, sa v celej krajine uskutočnili mnohé akcie zamerané na podporu rodiny a života.

K najpozoruhodnejším sa jednoznačne radí moskovská automobilová akcia “rally za život”, ktorá sa konala ešte 30.mája, usporiadaná “ Fondom ochrany rodiny, materstva a detstva” a organizáciou “Život”. 22 automobilov prechádzalo postupne ulicami Moskvy nesúc zástavy a transparenty vyzývajúce k úcte k počatému životu a rodine. Videozáznam je k dispozícii na: http://www.youtube.com/watch?v=U1Vq-5Kt-_g&feature=player_embedded.

Vo Vladivostoku sa konal pochod za život a rodinu spojený s modlitbami, ktorý mal upozorniť ľudí na situáciu nenarodených detí a detí v detských domovoch, ktoré sú v Rusku neustále naplnené. Pochod sprevádzala tiež modlitba za lásku k pravde a roznietenie pravej lásky v národe. Fotodokumentácia: http://www.za-zhizn.ru/node/78  

Nižnevartovsk – aktivisti sa rozhodli upozorniť na ochranu života vypúšťaním červeno-čiernych balónov, zostavených do tvaru venca – červená farba symbolizovala život a utrpenie počatých detí, čierna smrť. Chvályhodné je, že účastníci upozornili aj na zbytočnú smrť mnohých počatých detí vplyvom vnútromaternicových teliesok a hormonálnej antikoncepcie – motívy boli vyobrazené na balónoch. Náhľad na stránke: https://sites.google.com/site/day1june/ob-akciah-v-raznyh-gorodah/niznevartovsk 

V meste Murom bola otvorená nová pobočka celoruskej organizácie „Za ochranu života a rodiných hodnôt“ pri Uspenskom chráme.
 
Jekaterinburg – skupiny mladých ľudí (dobrovoľníci z centra „Parus“ s podporou pravoslávneho fondu ochrany materstva „Kolíska-Kolybeľ “) prechádzali mestom s transparentami vyzvývajúcimi k úcte ku každému životu a záchranu detí, podujatie bolo konané pod heslom „Tebe bolo dané narodiť sa, pomôž i druhým“. Aktivisti rozdávali tiež okoloidúcim rôzne tematické materiály.  Fotografie sú dostupné na stránke: http://www.za-zhizn.ru/node/74

V meste Tjumen sa uskutočnili prezentácie miestnej pobočky celonárodnej ruskej organizácie „Za ochranu života a rodinných hodnôt“, za účasti médii a politických predstaviteľov.

Niekoľko akcii sa uskutočnilo aj v Petrohrade pod heslom „chránený láskou“, nakoľko práve na potrebu lásky k deťom a z nej vyplývajúcej úcty k životu chceli organizátori upozorniť. V rámci podujatia boli pripravené zajujímavé akcie pre rodiny a deti (podobne ako napr. slovenský Deň rodiny), a tiež pietny akt vypúšťania balónov ako spomienka na zomrelých nenarodených.

Podobne ako minulý rok sa v bieloruskom Minsku uskutočnil koncert na podporu úcty k životu. Zaujímavosťou bolo nadväzujúce muzikálové predstavenie „Moje srdce bije“, zamerané na hľadanie možností riešenia nečekaného tehotenstva v prospech nenarodeného dieťaťa.

Na záver niekoľko dôležitých štatistických údajov pre prehľad o situácii v Rusku:

1. V Ruskej federácii sa v súčasnosti rozpadá temer 90% manželstiev. V Primorskom kraji, kde patrí aj Vladivostok, bolo za prvý štvrťrok roku 2010 zaregistrovaných 2720 manželstiev a 2435 rozvodov. Na 1000 uzatvorených manželstiev teda pripadá 895 rozvodov.
2. V roku 2008 sa počet potratov v Rusku priblížil počtu narodených detí – na 1,8 milióna pôrodov pripadlo 1,2 milióna potratov, to znamená temer 5000 interrupcií denne.

Podľa tvrdení analytikov hrozí krajine, že sa ocitne na pokraji demografickej katastrofy.

Podporte nás!

Pomôžte nám chrániť ľudský život od počatia.

© 2021 Fórum života, občianske združenie, Všetky práva vyhradené.