Francúzsko : pochodu za život v Paríži sa zúčastnilo 40 000 ľudí

Na nedeľnom národnom pochode za život, ktorý bol organizovaný už po siedmy raz vo francúzskej metropole, sa zúčastnilo približne 40 000 ľudí. Podujatie sa stáva z roka na rok významnejším, rastie počet zúčastnených, prichádzajú aj mnohí ľudia z ďalších krajín a veľké skupiny mladých zástancov života, zastúpené predovšetkým študentmi a mladými rodinami s deťmi. Akcia bola rovnako pluralitne zameraná aj z náboženského a svetonázorového hľadiska.
Heslom tohtoročného pochodu bolo „Chceme právo na život, dnes, nie zajtra!“ Zúčastnení chceli tiež vyjadriť nesúhlas s plánovanou zmenou legislatívy, ktorou chce na jar vláda ustanoviť možnosť prevádzania výskumov a pokusov na ľudských embryách.
Na konci podujatia sa zhromaždeným prihovoril Phillipe Isnard, učiteľ histórie z južného Francúzska, perzekuovaný za prezentáciu schém zo zobrazením vykonávania interrupcie, následkom čoho bola strata zamestnania.
Zúčastneným odcitoval aj úryvok z listu francúzskeho ministra školstva, kde sa doslovne píše: “ Učiteľom, pracujúcim v školách financovaných štátom, sa zakazuje prezentácia materiálov posudzujúcich otázku potratov“.
Pozdrav od Benedikta XVI. poslal prítomným kardinál Tarcisio Bertone. Podujatia sa zúčastnili aj štyria francúzski biskupi.

Podporte nás!

Pomôžte nám chrániť ľudský život od počatia.

© 2021 Fórum života, občianske združenie, Všetky práva vyhradené.