Modlitby, sväté omše a pobožnosti v rámci kampane Sviečka za nenarodené deti

Na rôznych miestach Slovenska sa v rámci kampane Sviečka za nenarodené deti chystajú sväté omše, pobožnosti, krížové cesty a modlitbové stretnutia za život. Prinášame vám zoznam tých, o ktorých ste nám povedali alebo napísali. Ak sa v zozname nenájdete a takéto podujatie sa vo vašej farnosti alebo spoločenstve bude konať, pošlite nám pozvánku na adresu danka@forumzivota.sk a my ju zaradíme do zoznamu.

Holíč

Svätá omša za nenarodené deti bude odslúžená v Holíči 2. novembra o 9:00 vo farskom Kostole sv. Martina a pobožnosť za tieto deti spojená s modlitbou za život bude v ten istý deň o 16:00 na cintoríne v Holíči pri Pamätníku nenarodeným deťom pri centrálnom kríži.

Košice

V čase, keď sa osobitne modlíme za duše zosnulých, sa aj tento rok bude v Košiciach konať celomestská svätá omša za život. Chceme tak vyjadriť našu blízkosť s tými, ktorí sa nemohli  narodiť kvôli zlu potratu. Stretneme sa v utorok,  5. novembra 2013, v Kostole Kráľovnej pokoja, Košice – Juh. Tohtoročné motto je: „Nech nás ich smrť prebudí.“ Spája  v sebe  tragédiu potratov s odkazom Národného pochodu za život, ktorý vyzýval k osobnej angažovanosti pri obrane najslabších. Program otvorí o 17:20 hudobno-poetické pásmo Áno za život, ktoré zožalo veľký úspech na Národnom pochode. Ich vystúpenie bude spojené s ponukou CD. O 18:00 sa začne svätá omša za život, ktorú bude celebrovať košický arcibiskup Bernard Bober. Súčasne požehná misijný Pamätník nenarodeným, ktorý bol špeciálne zhotovený na to, aby mohol putovať do jednotlivých farností Slovenska.

Vrícko

Farnosť Kláštor pod Znievom a Kongregácia sestier Božského Vykupiteľa  vo Vrícku v sobotu 2. novembra 2013 pozývajú o 15. 00 hod. na krížovú cestu za nenarodené deti do Kostola sv. Bartolomeja vo Vrícku.

Trnava

Fórum života a Farnosť Trnava – mesto – sv. Mikuláša pozývajú všetkých veriacich, ako i ostatných ľudí dobrej vôle na svätú omšu a modlitbový pochod za nenarodené deti pri príležitosti kampane Sviečka za nenarodené deti v sobotu 2. novembra. Svätá omša bude o 10.00 v Bazilike sv. Mikuláša, po jej skončení sa začne pochod. Všetci, ktorým záleží na ochrane života od jeho počatia až po prirodzenú smrť, sa zhromaždia na Námestí svätého Mikuláša pri bazilike a pôjdu k Poliklinike Družba, kde sa vykonávajú umelé potraty. Budú sa modliť Ruženec Božieho milosrdenstva a Krížovú cestu za nenarodené deti.Každý z nás si môže priniesť pozitívne transparenty za ochranu ľudského života a sviečky za nenarodené deti. V trnavských kostoloch (napr. Bazilika sv. Mikuláša) sa počas celého týždňa po svätých omšiach predávajú dva druhy symbolických sviečok za nenarodené deti, ktoré si potom každý môže priniesť na sobotný pochod za ochranu ľudského života po svätej omši o 10.00 hodine, prípadne zapáliť večer v okne svojho domova.

Svit

Familiaris o. z. a Rímskokatolícka cirkev vo Svite pozývajú na modlitbu „Sviečka za nenarodené deti“. Uskutoční sa v sobotu 2. novembra 2013 o 14:00 hod. na novom cintoríne vo Svite.

Podporte nás!

Pomôžte nám chrániť ľudský život od počatia.

© 2021 Fórum života, občianske združenie, Všetky práva vyhradené.