Kampaň pred referendom o ochrane rodiny vrcholí, v sobotu bude Európa počúvať Slovensko

Kampaň pred referendom o ochrane rodiny vrcholí. V sobotu Slovensko vyšle do Európy jasný signál o tom, že rodina a vzťah muža a ženy sú základom európskej civilizácie a že deti v tom majú jasno. Chceme vyzvať všetkých ľudí, ktorým nie je ľahostajná budúcnosť Slovenska a ich rodín, aby v sobotu prišli povedať: “Máme v tom jasno“.

Do kampane pred referendom sa zapojilo desaťtisíc dobrovoľníkov po celom Slovensku, niekoľko tisíc prispievateľov a sympatizantov. Podporilo nás vyše 140 organizácií na Slovensku a viac ako 50 organizácií tretieho sektora z rôznych krajín Európy a sveta. Celosvetovú podporu slovenskému referendu vyjadrilo viac ako 91 tisíc občanov, väčšinou Európanov, ktorí sa podpísali pod petíciu prostredníctvom stránky citizengo.org.

Počas kampane zaznelo množstvo názorov, polemík, emócií aj racionálnych argumentov z oboch strán. “Potvrdilo sa, že LGBT aktivisti chcú adopcie, chcú registrované partnerstvá a manželstvá, ale odmietajú o tom verejne diskutovať,” zdôrazňuje Anton Chromík, hovorca Aliancie za rodinu (AZR). “Dozvedeli sme sa aj to, že tí, pre ktorých je sloboda názoru často opakovanou frázou, sa cítia dotknutí a majú pocit, že polarizuje. Mnohí sa dokonca vyjadrili, že referendum, ktoré je najdemokratickejší nástroj správy vecí verejných, ktoré navyše odsúhlasil ústavný súd, vraj pre občanov Slovenska nie je vhodné a nemalo by sa realizovať,” dodáva Anton Chromík.

Podľa hovorcu Aliancie za rodinu Petra Kremského sa vždy ťažko hovorí o témach, ktoré sa dotýkajú základnej hodnotovej orientácie každého jedného z nás: “Osobne ma ale veľmi mrzí, že médiá sa namiesto moderátorov stali aktívnymi účastníkmi tejto diskusie, keď drvivá väčšina výstupov, týkajúcich sa referenda, bola negatívne zameraná. Mnohé média vyjadrili tento negatívny postoj aj vo svojej komerčnej činnosti, kde úplne bezdôvodne odmietli poskytnúť komerčný priestor pre našu kampaň. Médiá tak zlyhali vo svojej kľúčovej úlohe a myslím si, že zásadne prispeli a prispievajú k radikalizácii niektorých častí slovenskej spoločnosti. Napriek tomu verím, že Slovensko vyjde aj z tejto situácie posilnené.”

Podporte nás!

Pomôžte nám chrániť ľudský život od počatia.

© 2021 Fórum života, občianske združenie, Všetky práva vyhradené.