Zborník „Yes to Life!“ ponúka alternatívy k umelému potratu chorých detí

Vatikán 2. júna (RV) Vatikán zverejnil online zborník z minuloročnej medzinárodnej konferencie s názvom – „Áno životu!“, na tému obrany nového života postihnutého chorobou v priebehu tehotenstva a po pôrode. Elektronický zborník, ktorý obsahuje aj príhovor pápeža Františka, je zdarma prístupný na internetových stránkach Dikastéria pre laikov, rodinu a život a Vatikánskeho knižného vydavateľstva (LEV).

Spomínaná odborná konferencia s podtitulom: „Starať sa o vzácny dar života v jeho krehkosti“, sa konala v Ríme koncom mája 2019. Zúčastnilo sa na nej 400 lekárov, odborníkov z prenatálnej oblasti i psychológov zo 70 krajín sveta, spolu so zástupcami biskupských konferencií, diecéz a rodín. Bola medzi nimi i desiatka účastníkov zo Slovenska. Jednou z tém boli aj detské hospice.

Cieľom elektronického zborníka je ponúknuť „vedecký a pastoračný formačný a informačný materiál na sprevádzanie párov a rodín, ktorým sa narodilo dieťa postihnuté vrodenými chorobami, ponúkajúc tak jasné alternatívy k umelému potratu“, vysvetľuje v prezentácii zborníka sekretár Dikastéria pre laikov, rodinu a život, kňaz Alexandre Awi Mello.

Zborník „Yes to Life!“ obsahuje všetky vystúpenia a svedectvá z konferencie. Začína sa príhovorom pápeža Františka pri osobitnej minuloročnej audiencii jej účastníkov. Medzi textami nechýba ani prezentácia prefekta spomínaného dikastéria kardinála Kevina Farrella.

Dikastérium pre laikov rodinu a život zároveň zverejnilo na YouTube štvorminútové video v taliančine, zachytávajúce silné momenty konferencie.

Link na zborník.

Zdroj: https://www.tkkbs.sk/view.php?cisloclanku=20200602036&fbclid=IwAR07qhl0osJrTDlYoNrU1sMZFnQA8xu7m3KvE5QKxsWCDwvuNt6lItoaoqM

Podporte nás!

Pomôžte nám chrániť ľudský život od počatia.

© 2021 Fórum života, občianske združenie, Všetky práva vyhradené.