Otec mi chcel prejaviť lásku, len nevedel ako

Inšpiratívny príbeh Matúša z rómskej osady

Autor: Gréckokatolícka rómska misia

„Otec mi nevenoval pozornosť, potreboval som počuť, že preňho niečo znamenám,“ vypovedia o svojej bolestnej skúsenosti mnohí muži. Ich otcovia však väčšinou nezažili lásku od svojich otcov – a tak sa tieto zranenia prenášajú z generácie na generáciu. Existuje z toho cesta von? Matúš (31) vo svojom živote zistil, že láska a prísnosť sa nevylučujú a že otcovi pristane i vľúdna tvár. Hoci to ako syn nezažil. Najprv si však musel prejsť uzdravením vzťahu s pozemským i s nebeským Otcom. O tom, ako toto uzdravenie prišlo, ale aj o tom, prečo sa rozhodol študovať, porozprával Matúš v už 9. inšpiratívnom príbehu z vidieka, pričom prezradil aj taje rómskych osád i to, čo napomohlo zlepšeniu vzťahov Rómov a majority v jeho dedine.

Matúš, momentálne prebieha kampaň ku Dňu rodiny s témou Otec nablízku. Čo pre teba znamená byť otcom?

Veľká zodpovednosť. S manželkou sme mali prvé dieťa, keď som mal 20 rokov, a po ňom hneď ďalšie. Bol to veľký šok, bolo to náročné. Niekedy sa mi zdá, že som bol na otcovstvo príliš mladý a skoro som išiel do manželstva. Je to veľká zodpovednosť, ktorú nie vždy zvládam. 

CELÝ ČLÁNOK NÁJDETE TU.

Inšpiratívne príbehy z vidieka je projekt iniciatívy Kresťan na vidieku, tento rozhovor vyšiel v spolupráci s Gréckokatolíckou rómskou misou a s Fórom života.
Ak chcete dostávať príbehy a kresťanské enviro-inšpirácie každé 2 týždne do svojej mejlovej schránky, prihláste sa na odber 
newslettra Kresťan na vidieku. Pozývame Vás na ďalší zo série webinárov V ZDRAVOM TELE – ZDRAVÝ DUCH: Jesť zdravo a lokálne – praktické tipy. Taktiež si môžete pozrieť záznam z podujatia Františkova ekonómia: Počujme volanie Zeme a chudobných.

Podporte nás!

Pomôžte nám chrániť ľudský život od počatia.

© 2021 Fórum života, občianske združenie, Všetky práva vyhradené.