Intenzívne pracujeme na vytvorení nového webu, ktorý ešte lepšie poslúži našim spoločným cieľom a potrebám.

Nová webová stránka bude absolútne transparentná a otvorená dialógu.  Budeme vás počúvať, zastupovať vaše názory, hodnoty, presvedčenia, postoje.

Nový web je náš spoločný projekt a chceme, aby ste boli jeho súčasťou.

A začíname už teraz!

Aj vy ste Fórum života.

Ako na Vás pôsobí dizajn novej stránky?

Chceme Vám aj naďalej prinášať dôležité informácie, priestor na rozjímanie a motiváciu k rozhovorom a rozhodnutiam. 

Nový web, na ktorom práve pracujeme, tu bude pre Vás s prehľadnejším dizajnom, s citom a informáciami nabitými článkami, aby ste sa necítili sami v ťažkých témach.

Uvedenie knihy Fóra života Zaskočené životom a diskusia na tému Skúsenosti a možnosti v pro-life

Kniha Zaskočné životom je na svete. Dielo skutočných životných príbehov žien, ktoré si svoj život vysnívali inak. Dielo pretkané umením – jednak tým výtvarným, jednak krásou slova. Presne takýmto spôsobom sme ju predstavili v Dome Quo vadis utorok 1. októbra. Umeleckú stránku zastrešila Janais s manželom príjemným hudobným vystúpením, krásu slova predniesla Helena Grupáčová prednesom básne, ktorou je autorka a je súčasťou knihy. Knihu predstavila Mária Demeterová, hlavná koordinátorka projektu Zachráňme životy, ktorá vyniesla mnohé príbehy touto knihou na svetlo sveta. Príbehy do knihy vzišli aj z poradenstva Poradne Alexis, konkrétnej pomoci projektu Zachráňme životy a dlhodobej činnosti neziskovej organizácie Áno pre život.  

V druhej časti večera prebehla diskusia na tému: „Skúsenosti a možnosti v pro-life“, ktorej sa zúčastnili: 

Marcela Dobešová, predsedníčka Fóra života, ktorá v krátkom príspevku zhrnula zmenu situácie v oblasti pro-life za posledných 30 rokov. 

Anna Verešová hovorila, že vie zo svojej 18-ročnej praxe v priamom kontakte s tehotnými  ženami, že ony si umelý potrat nevolia úplne slobodne. Veľmi silno na nich pôsobí celková atmosféra v našej spoločnosti, ktorá je namierená proti počatému dieťaťu, ktoré je neplánované. Núdzové domovy poskytujú pomoc a podporu tehotným ženám, ktoré sú v kritickej situácii, no nesmieme zabudnúť, že podporu potrebujú všetky ženy, ale aj otcovia, jednoducho rodičia.

Spolu s Máriou Demeterovou, hlavnou koordinátorkou projektu Fóra života Zachráňme životy, sa zhodli, že ani medzi úzkym kruhom okolo tehotnej ženy často nepadne otázka: „Čo by ti pomohlo, aby si si dieťa mohla nechať?„, pričom  mnohé nečakane tehotné ženy na túto otázku čakajú. 

Riaditeľka Poradne Alexis Zuzana Stohlová Kiňová predstavila prácu poradne počas 15 rokov fungovania. Poradenstvo poskytujú ženám, mužom, prípadne iným rodinným príslušníkom bezplatne 5 dní v týždni. Tento rok riešili 250 prípadov, viac než 450 kontaktov a zachránili už 40 detí, o ktorých vedia. 

Psychologička Zuzana Straková z Poradne Alexis priblížila fungovanie laického poradenstva, ktoré realizujú približne tri roky. Ide o jednorazový rozhovor, pri ktorom má klientka možnosť rozprávať sa so ženou, ktorá má za sebou vlastnú skúsenosť neplánovaného tehotenstva.

Večer skončil krátkou diskusiou. 

Atmosféru celého večera vám priblížia autentické fotografie, ktoré pridávame nižšie.

Kniha Zaskočené životom je treťou publikáciou Fóra života. Okrem skutočných príbehov obsahuje aj časť venovanú pomáhajúcim organizáciám. V poslednej kapitole fakticky sumarizuje možnosti neplánovane tehotnej ženy. Knihu si možno objednať mailom na kancelaria@forumzivota.sk alebo vyplnením objadnávkového formulára TU.  Cena jednej publikácie je 10 eur /mäkká väzba a 12 eur /tvrdá väzba (+ poštovné).

Veríme, že prinesie nádej neplánovane tehotným ženám v ťažkej životnej situácii a takisto poskytne pomocnú ruku na koho sa možno obrátiť. Kúpou knihy podporíte aktivity Fóra života, ktoré vďaka vašej pomoci bude môcť naďalej pomáhať.

Podporte nás!

Pomôžte nám chrániť ľudský život od počatia.

© 2021 Fórum života, občianske združenie, Všetky práva vyhradené.