LABORE n.o.

LABORE n. o. je sociálnym podnikom, ktorý založilo Fórum života, o.z., Jeho  hlavným cieľom je zamestnávať znevýhodnených ľudí. Podnik má zriadené dve prevádzky – cukrárenskú výrobňu v Rajci a cukráreň v Rajeckých Tepliciach. V cukrárenskej výrobni sa pečú a zdobia zdravé a chutné medovníky, torty, zákusky a poctivé koláče na rôzne príležitosti. Medovníky sa zdobia na objednávku podľa požiadaviek zákazníkov. Všetky cukrovinky sú vyrobené z domácich surovín, od miestnych dodávateľov z regiónu.

Výrobky z cukrárenskej výrobne sa predávajú v cukrárni RAJecké Radosti v Rajeckých Tepliciach. Ponuku cukrárne tvoria zákusky, zdravé medovníčky, rôzne druhy kávy, prírodná kozmetika, hand-made suveníry a bižutéria.
Obidve pracoviská majú už pevné miesto v Rajeckom regióne. Zmysluplná práca pre ľudí, ktorí by si inak ťažko našli zamestnanie, je zároveň službou pre obyvateľov regiónu. Obrazne povedané, lepšie je dať znevýhodneným ľuďom udicu, než rybu. Lepšie, ako financovať sociálne odkázané osoby, je pomôcť im zarobiť si na živobytie. Bližšie informácie o prevádzkach nájdete tu na facebooku.
FB na výrobňu: Medovníkový raj
FB na cukráreň: Rajecké radosti

 

Tlačová správa:

Medovníčky z Rajca robia radosť počas celého roka

Podporte nás!

Pomôžte nám chrániť ľudský život od počatia.

© 2021 Fórum života, občianske združenie, Všetky práva vyhradené.