Poľsko : Za hlas pre život finančná pokuta !!!

Sedemnástim poslancom poľského parlamentu za liberálnu stranu „Občianska platforma – Platforma Obywatelska (PO)“ hrozí pokuta až do výšky 1000 zlotych (približne 300 eur) za hlasovanie v prospech návrhu zákona obmedzujúceho potraty v maximálnej miere.
Tento návrh bol koncom minulého mesiaca prerokovávaný v poľskom parlamente a napriek jeho úspechu v prvom čítaní počet hlasujúcich za jeho prijatie nebol dostatočný (191 hlasov za, 186 proti, 5 poslancov nehlasovalo). Iniciatíva na zavedenie celkovej ochrany života v poľských zákonoch bola podporená aj podpismi vyše 600 tisíc občanov.
Spomínaní poslanci strany Občianska platforma podľa jej vedenia nerešpektovali vnútrostranícku dohodu.
Poslanec Jacek Tomczak : „Nemohol som predsa hlasovať proti svojmu svedomiu, najmä ak ide o právo na život najbezbrannejších ľudských bytostí“. V podobnom duchu sa vyjadril aj Miroslaw Pluta, ktorý zdôraznil, že chcel rešpektovať výzvu blahoslaveného pápeža Jána Pavla II., prednesenú pri jeho návšteve rodnej zeme v roku 1979, aby „poľská rodina bola darcom života a spoločnosť ostala verná obrane svätého práva na život“.   

Podporte nás!

Pomôžte nám chrániť ľudský život od počatia.

© 2021 Fórum života, občianske združenie, Všetky práva vyhradené.