5800 eur na konkrétnu pomoc tehotným ženám a ich deťom v núdzi

Päťtisíc osemsto eur je určených na konkrétnu pomoc tehotným ženám a ich deťom v ťažkej sociálnej situácii. Ide o časť sumy, ktorú vyzbierali organizátori historicky prvého Národného pochodu za život od svojich podporovateľov. Na tejto podpore sa už skôr dohodli zástupcovia Konferencie biskupov Slovenska (KBS), ktorá pochod iniciovala, a občianske združenie Fórum života. Spolu podporili jeden z jeho projektov Zachráňme životy. Symbolicky šek s výťažkom dnes prevzala od predsedu KBS Mons. Stanislava Zvolenského Mária Demeterová, koordinátorka projektu.
Podpora predstavuje konkrétny a praktický rozmer celospoločenského významu Národného pochodu za život. Ide o projekt konkrétnej pomoci, ktorý funguje už takmer sedem rokov. Fórum života vďaka nemu pomáhalo najskôr matkám bez strechy nad hlavou, ktoré čakali dieťa alebo už mali viac detí. Neskôr činnosť rozšírilo aj na nevyhnutnú pomoc pre ženy v domácnosti. Za celú dobu fungovania riešili viac ako tisíc prípadov. Projekt pomohol už vyše 80 tehotným ženám, ktorým sa narodilo 69 detí. Projekt funguje na báze individuálnych darcov, ktorí doteraz prispeli vyše 160-tisíc eur. Viac informácii je možné nájsť na www.zachranmezivoty.sk.
„Počas roka rozložíme darované peniaze do projektov tak, aby sme vždy mohli podporiť ženy, ktoré to budú najviac potrebovať,“ povedala Mária Demeterová. Poďakovala zo srdca tým, ktorí prispeli, ako aj biskupskej konferencii, ktorá sprostredkovala odovzdanie sumy. Arcibiskupovi Zvolenskému, ktorý ocenil túto pomoc matkám v ťažkej sociálnej situácií, bližšie predstavila niektoré aktivity, ktoré sú spojené s projektom Zachráňme životy, ako aj ďalšie projekty Fóra života.
Konferencia biskupov Slovenska s Fórom života oznámili zámer podporiť tehotné ženy, ktoré sa ocitli v krajnej životnej núdzi a napriek zložitej situácii sa rozhodli dať šancu na život svojmu dieťatku, dva mesiace pred Národným pochodom za život. Sľúbili, že na projekt Zachráňme životy poukážu desať percent zo sumy, ktoré vyzbierajú od jednotlivých podporovateľov.

Podporte nás!

Pomôžte nám chrániť ľudský život od počatia.

© 2021 Fórum života, občianske združenie, Všetky práva vyhradené.