Aktivity za život vo vašom okolí v rámci Sviečky za nenarodené deti 2014

Na rôznych miestach Slovenska sa v rámci kampane Sviečka za nenarodené deti 2014 chystajú sväté omše, pobožnosti, krížové cesty a modlitbové stretnutia za život. Možno sa v tejto súvislosti chystá nejaká udalosť aj vo vašej farnosti alebo inom spoločenstve. Radi zverejníme pozvánku na internetovej stránke Fóra života, stačí poslať informáciu e-mailom na adresu: danka@forumzivota.sk.

Zoznam nahlásených podujatí:

Šaľa 1. novembra 2014 – modlitba bolestného ruženca:

Občianske združenie Láska v nás sa zapojí do akcie Sviečka za nenarodené deti . Dňa 1. novembra budeme sa modliť za nenarodené deti bolestný ruženec v cintoríne po litániách všetkých svätých.

Bratislava 4. novembra 2014 – modlitbové stretnutie:

Rodinné Centrum Klbko organizuje v rámci projektu Sviečka za nenarodené deti ekumenické modlitby a rozjímania mamičiek. Začiatok je o 10:00 v Kostole sv. Františka v Karlovej Vsi.

Klbko_Sviecka_2014

 

Prešov 5. novembra 2014 – modlitbová vigília za život:

Pozývame ťa na modlitbovú vigíliu za život, ktorá sa bude konať 5.novembra 2014 (streda) v Prešovskej nemocnici, na mieste vykonávania potratov.  Program sa začne svätou osmou o 15:15 v nemocničnej kaplnke. Po skončení sa účastníci presunú k Starej pôrodnici. Po príhovore hosta bude nasledovať Korunka Božieho milosrdenstva a zapálenie sviečky obetiam potratov, v duchu myšlienky svätého Jána Pavla II.: „Naliehavo je potrebná veľká modlitba za život, modlitba, ktorá by prenikla celý svet.“

A4-prešov

 

Košice 6. novembra 2014 – modlitbová vigília za život:

Znepokojujú ťa správy o brutalite v Sýrii, Iraku, na Ukrajine? Neľudskosť zabíjania počatých detí je ešte väčšia a je stále realitou aj v našom meste. V tomto zápase za základnú spravodlivosť nesmieme poľaviť. Pozývame ťa preto na modlitbovú vigíliu za život. Bude sa konať 6.novembra 2014 (štvrtok) pri Starej nemocnici, na mieste vykonávania potratov. Od 8:00 sa môžeš zapojiť do modlitbovej reťaze. Program vyvrcholí sv. omšou za život v Kostole Kráľovnej pokoja na Juhu o 18:00. Po skončení sa presunieme k Starej nemocnici. Po príhovoroch hostí sa pomodlíme krížovú cestu nenarodených a zapálime sviečku obetiam potratov. Nezostaň doma! Zjednoťme sa v modlitbe so živou vierou. Ján Pavol II. nás vyzýva: „naliehavo je potrebná veľká modlitba za život, modlitba, ktorá by prenikla celý svet.“ Je dôležité, aby sme v tomto zápase neboli roztrúsení, nejednotní, ani ľahostajní. Na veľkú zmenu treba veľké nasadenie. My sme zodpovední za Košice.  Ak môžeš, príď nás podporiť do celodennej modlitbovej reťaze.  Na mailovej adrese detike@detike.eu sa môžeš zaregistrovať ako modlitebník na konkrétnu hodinu. Viac informácií nájdeš TU.

Sväté omše za život v Košiciach – posledné štvrtky v mesiaci:

Spoločenstvo Deti sv. Alžbety – Aliancia za život, o. z. v spolupráci s Úradom pre apoštolát ochrany života pozýva všetkých na sväté omše za život, ktoré sa slávia posledný štvrtok mesiaca o 17:00 v Uršulínskom kostole v Košiciach. Najbližšie sa bude sláviť 30. októbra 2014. Po skončení svätej omše budú môcť tehotné ženy prijať osobitné kňazské požehnanie.

 

 

Podporte nás!

Pomôžte nám chrániť ľudský život od počatia.

© 2021 Fórum života, občianske združenie, Všetky práva vyhradené.