11 štátov USA žaluje Obamu za natláčanie transgender nariadenia

Jedenásť amerických štátov sa postavilo proti výzve administratívy Baracka Obamu, aby vo svojich školách umožnili transgenderovým študentom používať toalety, sprchy a šatne podľa ich želania a nie podľa ich pohlavia. Čelia tak nariadeniu, pri ktorého nedodržaní môžu prísť o financie na školy.

Texas, Oklahoma, Alabama, Wisconsin, Západná Virginia, Tennesse, Maine, Arizona, Louisiana, Utah a Georgia podali žalobu. Generálny prokutrátor Texasu Ken Paxton označil toto nariadenie za pokus administratívy prepísať zákony – čo sa im nedarí demokratickým procesom v Kongrese, skúšajú robiť takýmto nariadením.

Žalobcovia uvádzajú, že direktíva na pracoviskách a vo vzdelávacích inštitúciách realizuje obrovský sociálny experiment, opovrhuje demokratickým procesom a ide tvrdo proti politikám založeným na zdravom rozume ochrany detí a práv na súkromie. Argumentujú tiež potrebou ochrany žien a detí pred sexuálnymi deviantami.

Nariadenie tiež upozorňuje učiteľov, aby si dávali pozor, ako komunikujú s rodičmi detí, ktoré sa identifikujú ako transgender alebo rodovo-nekomformné. Nemajú prezradiť tento fakt, pretože deti môžu čeliť neakceptácii a obávať sa o svoju bezpečnosť (!). Učitelia si majú dávať pozor aj na zámená, ktoré používajú.

Texaský guvernér Dan Patrick vyhlásil, že je pripravený vzdať sa 10 miliárd dolárov z federálnych peňazí na školstvo skôr, ako sa podriadiť tejto direktíve.

Tomáš Kováčik

[zdroje: FOXNEWS.COM, LIFESITENEWS.COM, IDNES.CZ]

transgender_bathroom_245_164_55

Podporte nás!

Pomôžte nám chrániť ľudský život od počatia.

© 2021 Fórum života, občianske združenie, Všetky práva vyhradené.