V Bratislave sa uskutočnil už 100. Pochod za záchranu počatého života

Dňa 23. 7. 2007 sa v Bratislave uskutočnil už 100. modlitebný pochod za záchranu počatého života. Pochod sa uskutočnil za účasti cyklistov 10. ročníka cyklistickej akcie z Košíc do Prahy a smutného výročia 50 rokov od legalizácie umelých potratov na území Slovenska.  Začal sa svätou omšou v kostole Sv. Ladislava o 17:30, ktorú celebroval provinciál Spoločnosti Ježišovej na Slovensku páter Ján Ďačok, SJ a koncelebroval Fr. Tizian – správca kostola S. Ladislava. Po omši sa uskutočnil samotný pochod k Sanatóriu Koch na Partizánskej ulici. Pochod bol zavŕšený po príchode do kostola záverečným požehnaním. Na pochode sa zúčastnilo asi 70 ľudí všetkých vekových kategórií a 30 starších ľudí bolo s účastníkmi spojených v modlitbe v kostole. Pochod zorganizovalo modlitebné spoločenstvo ŽIVOT AKO DAR pod patronátom FÓRA ŽIVOTA. 

Prvý pochod za život sa uskutočnil v Bratislave 25. júla 2000 a viedol z kostola Sv. Ladislava k nemocnici na Zochovej ulici. Odvtedy sa pochody uskutočňovali pravidelne v mesačných intervaloch a pri výnimočných príležitostiach (napr. Kampani Dňa počatého dieťaťa alebo Sviečky za nenarodené deti). Pochody sa uskutočňujú podľa vzoru pochodov ako ich zaviedol Mons. Philip Reilly v meste New York a rozšírili sa do mnohých miest na celom svete. 

Na 100 pochode za život sa zúčastnil účastníci 10. ročníka cyklistickej púte Modlitby za počaté deti, ktorá tento rok vedie z Košíc až do Prahy. Pochodu sa zúčastnili aj zahraniční hostia z Lebenzentra z Viedne a organizácie ALFA z Budapešti.

Viac informácií o modlitebných pochodoch za záchranu počatého života na Slovensku sa môžete dočítať v najnovšom čísle Spravodajcu o. z. Fórum života, ktorý si môžete zdarma objednať na adrese kancelaria@www.forumzivota.sk, alebo stiahnuť z našej stránky. 

FOTOGALÉRIU k  100. modlitebnému pochodu za záchranu počatého života nájdete TU

 

 

Podporte nás!

Pomôžte nám chrániť ľudský život od počatia.

© 2021 Fórum života, občianske združenie, Všetky práva vyhradené.