Na Pohode aj téma ochrany života

Tak ako po minulé roky, aj toto leto prišli do Trenčína tisíce mladých ľudí, aby sa zabavili na skvelom hudobnom festivale Pohoda. Nechýbali medzi nimi ani dobrovoľníci z občianskeho združenia Fórum života, ktorí vo svojom informačno-vzdelávacom stánku ponúkali informácie o potrebe ochrany ľudského života od počatia po prirodzenú smrť.

Tento rok sa dobrovoľníci zamerali najmä na smutné „výročie“ 50-tich rokov od prijatia prvého potratového zákona na území Slovenska. Dobrovoľníci zoznamovali účastníkov festivalu s alarmujúcimi dôsledkami tohto zákona, na základe ktorého bolo za 50 rokov na Slovensku zabitých umelým potratom takmer 1 400 000 nenarodených detí. Riaditeľ združenia Marek Michalčík k tomu dodáva: „Ešte aj dnes zomiera umelým potratom na Slovensku 40 detí denne. To je akoby sa každý deň zrútil do priekopy autobus plný detí!“

Cieľom účasti Fóra života na festivale nebolo šíriť týmito strašnými faktami pesimizmus. Práve naopak, dobrovoľníci na Pohode zdôrazňovali myšlienku, že nechať žiť je správna voľba. S týmto cieľom na festivale ponúkali informačné materiály, poskytovali informácie, boli pripravení zodpovedať otázky záujemcov a rozdávali letáky so zeleným číslom pomoci ženám v núdzi. V rámci stánku Fóra života poskytoval informácie o prirodzenom plánovaní rodičovstva manželský pár z Ligy pár páru, členskej organizácie Fóra života.

Fórum života ďakuje všetkým dobrovoľníkom za ich obetavú prácu a tiež organizátorom festivalu za možnosť prezentovať na Pohode tému ochrany života.  

 

 

 

Podporte nás!

Pomôžte nám chrániť ľudský život od počatia.

© 2021 Fórum života, občianske združenie, Všetky práva vyhradené.