Tragický záver: 14-ročná Poľka potratila dieťa v kontroverznom prípade

Kontroverzný prípad tehotnej 14-ročnej Poľky dospel ku tragickému koncu – potratu jej 11-týždňového dieťatka.

Poľské dievča, médiami nazvaná „Agáta“, najprv oznámila svoje tehotenstvo rodičom, ktorí hneď nato kontaktovali Plánované rodičovstvo. Na Agátu bol potom vyvíjaný tlak, aby šla na potrat, zo strany najprominentnejšej potratovej aktivistky Wandy Nowickej z poľskej odnože Plánovaného rodičovstva.

Aj hlavný poľský denník Gazeta Wyborcza nastúpil na potratovú vlnu tvrdením, že pro-life aktivisti obťažovali Agátu za účelom zachrániť život jej dieťaťa a došlo to dokonca tak ďaleko, že sa tvrdilo, že dievča bolo znásilnené, čo sa neskôr nepotvrdilo. (pozn. Denník SME napísal: „Sama Agata sa nevedela rozhodnúť. Kamarátkam písala smsky, že o dieťa nechce prísť. Novinárom Newsweeku tvrdila, že išlo o znásilnenie a že ho sama nahlásila na polícii.“) V Poľsku je potrat nelegálny. Ak je tehotenstvo výsledkom zločinu, tí, ktorí vykonajú potrat a pri ňom asistujú nebudú zažalovaný.

Na chvíľu sa zdalo, že plány Nowickej a Agátiných rodičov budú zmarené, keď sa zistilo, že Agáta niekoľkým učiteľom a priateľom povedala, že je nútená ísť na potrat a že nechce skončiť život svojho dieťaťa. Nemocnice v jej meste odmietli zabiť jej nenarodené dieťa a tvrdili, že dievča sa zdá byť dotlačené ku potratu svojou matkou a potratovými aktivistami.

Na pomoc prišli početné pro-life organizácie a modlitebné skupiny, ktoré ponúkli poradenstvo a sľúbili poskytnúť všetku pomoc, ktorú by potrebovala na to, aby dieťa priviedla na svet. Jedna pro-life skupina zaslala oficiálnu sťažnosť proti Nowickej, v ktorej ju obviňuje z prinútenia Agáty ísť na potrat. V následnom vyšetrovaní sudca umiestnil Agátu pod opateru kňaza v centre pre mládež, aby ju ochránil pred obťažovaním od pro-potratárov.

Napriek pokusom všetkých tých, ktorí sa snažili zachrániť život Agátinho dieťaťa, je už potvrdené, že pod tlakom Plánovaného rodičovstva a jej rodičov, Agáta potratila svoje dieťa.

Podporte nás!

Pomôžte nám chrániť ľudský život od počatia.

© 2021 Fórum života, občianske združenie, Všetky práva vyhradené.