V Rusku prebieha celonárodná akcia „za život našich detí“

Pri príležitosti dňa ochrany ľudského života, ktorý je zároveň aj Medzinárodným dňom detí – 1. júna sa v Rusku uskutočnilo mnoho akcií zameraných na ochranu života od počatia po prirodzenú smrť. Po celej krajine sa konali konferencie, výstavy ako aj iné podujatia. V Rusku, rovnako ako u nás, je tradícia vyrábať stužky na vyjadrenie postoja pre život, avšak zatiaľ čo u nás majú bielu farbu, v Rusku sú zelené a oveľa dlhšie: 20-25 cm so šírkou 2-3 cm. Ľudia si ich pripínajú najmä na kabelky, detské kočíky alebo antény automobilov.

V Kaliningrade prebehla konferenica „Aby každý mohol mať detstvo“ zameraná na problematiku výchovy a rodinného života, ktorú zvolalo ministerstvo zdravotníctva Kaliningradskej oblasti a zúčastnili sa jej lekári, učitelia, politici, zástupcovia pro-life organizácii ale aj pravoslávni duchovní.

V Minsku sa pri tejto príležitosti uskutočnil veľký koncert popredných ruských gospelových skupín. V rámci koncertu sa odohralo aj divadelné predstavenie zamerané na ochranu života a upriamenie pozornosti na nenarodených. Výstavy prebiehajú v rôznych kultúrnych centrách a vzdelávacích inštitúciách, kde naturalisticky informujú o realite umelého potratu ako aj o alternatívnych možnostiach a možnostiach nájsť pomoc cez rozličné ruské pro-life a pro-rodinne zamerané organizácie. Bližšie informácie o týchto výstavách možno nájsť na stránkach www.kolybel.org a www.mr-expo.ru.

Rovnako sa uskutočňujú aj mnohé modlitby a modlitbové akcie po celom Rusku. V krajine sa v poslednom čase zvýšil počet interrupcií a mnohí odborníci tvrdia, že na tento jav môže mať istý vplyv, zvlášť v Rusku, hospodárska kríza, pretože ako konštatuje server noabort.net, pri každej kríze ruskej ekonomiky narastal počet umelých potratov.

Podporte nás!

Pomôžte nám chrániť ľudský život od počatia.

© 2021 Fórum života, občianske združenie, Všetky práva vyhradené.