Americký kongres prijal zákon o propagácii potratov

Okolo 650 miliónov dolárov je suma, ktorou budú dotované mimovládne organizácie  propagujúce potraty – to je jedným zo záverov zákona, čakajúceho na podpis prezidenta Obamu.
Americký senát 13. decembra minulého roka prijal zákon, vymedzujúci základy financovania činnosti federálnej vlády – tzv. Consolidated Aprropriations Act. Tento dokument, už skôr schválený snemovňou reprezentantov, obsahuje mnoho bodov umožňujúcich financovanie „programov plánovaného rodičovstva“ zo štátnych peňazí.  Celkovo sa má na tento účel vyčleniť 648,5 milióna dolárov, z toho 103 miliónov už v tomto roku. Potom ako na začiatku januára prezident Obama vetoval zákaz financovania propotratových inštitúcii, o dotácie sa môžu uchádzať aj subjekty ako napríklad „Planned Parenthood“.
Značné kvóty sú v novom zákone vyčlenené aj pre UNFPA (Fond OSN pre populáciu) – jedno z najväčších pro-choice medzinárodných hnutí. Z jeho prostriedkov je podporovaná aj čínska donucovacia politika jedného dieťaťa či nedobrovoľné sterilizácie žien.
UNFPA by mal dostať od Spojených štátov amerických okolo 50 miliónov dolárov, čo je o 5 miliónov viac ako vlani, konštatuje portál Milites Christi Imperatoris (
www.christusimperat.org).
Tento zákon ruší doteraz platnú legislatívu, zakazujúcu finančnú podporu potratov z prostriedkov daňových poplatníkov ( ak tehotnosť nebola následkom znásilnenia, incestu alebo neohrozuje život matky).
Ako je spomenuté v úvode, čaká sa na podpis prezidenta USA.

Podporte nás!

Pomôžte nám chrániť ľudský život od počatia.

© 2021 Fórum života, občianske združenie, Všetky práva vyhradené.