Americký špeciál: Krátke správy z USA

USA – Za prvých 10 dní podujatia 40 dní pre život zachránených 107 detí!

Podľa vyjadrení hlavného organizátora celoamerickej akcie 40 dní za život pre LifeSiteNews, Davida Bereita, vieme o 107 zachránených deťoch prostredníctvom jednotlivých spôsobov realizácie tohto podujatia. Akcia 40 dní za život pozostáva z pochodov za život,  nepretržitých modlitieb pred potratovými klinikami a informovaní žien o alternatívnych riešeniach v prípade nečakaného tehotenstva či rôznych priťažujúcich situáciach počas neho.
„Vždy keď hovoríme o deťoch zachránených prostredníctvom Božej milosti a modlitieb účastníkov, musíme dodať : tie, o ktorých vieme. Nevieme samozrejme presne, koľko žien vplyvom týchto aktivít zmení svoje rozhodnutie a dá dieťaťu šancu.“

zdroj: www.lifesitenews.com, 1.3.2010 

USA – Oklahoma a Západná Virgínia – Matky by mali pred potratom vidieť ultrazvukové snímky dieťaťa

Oklahomská snemovňa odhlasovala návrh, ktorým sa stanovuje povinoosť lekára ukázať matke ultrazvukové snímky plodu pri rozhodovaní sa o ukončení tehotenstva v pomere hlasov 87-7. Legislatívu ešte musí schváliť senát. Tieto informácie by mali napomôcť pri mnohokrát ťažkom rozhodovaní žien počas tehotenstva, keďže ich v zariadeniach ako sú kliniky plánovaného rodičovstva a podobne dnes získajú veľmi ťažko a tiež viesť k zníženiu počtu potratov v Oklahome.
Obdobný návrh bol už definitívne schválený senátom aj v štáte Západná Virgínia v pomere hlasov 25-7.

zdroj: www.lifenews.com, 3.3.2010

USA, Aljaška – V štáte narastá počet potratov

Vychádzajúc z oficálnych štatistík je zrejmé, že na Aljaške za posledné tri roky neustále stúpa počet interrupcií. V roku 2009 ich bolo vykonaných 1875, zatiaľ čo v rokoch 2008- 1759 a v roku 2007- 1701. 17 percent umelých ukončení tehotenstva pripadá za minulý rok na vekovú skupinu 15-19 ročných (326 potratov).

zdroj: www.lifenews.com, 3.3.2010

USA, Illinois – Plánované rodičovstvo spúšťa v štáte predaj abortíva RU 486

Pobočka plánovaného rodičovstva v štáte Illinois začína predaj nebezpečnej potratovej pilulky RU 486, zodpovednej za 12 potvrdených úmrtí vo svete a 1 100 vážnejších zdravotných komplikácii iba v samotných Spojených štátoch. V hlavnom meste štátu, Springfielde, je ročne vykonaných okolo 400 chirurgických potratov, avšak tiež RU 486 sa už nelegálne distribuuje do ďalších miest.  

zdroj: www.lifenews.com, 3.3.2010

USA, Las Vegas – Po veľkej dráme a zmene matkinho rozhodnutia sa podarilo prerušiť potrat,o 15 týždňov sa narodilo zdravé dieťa

O veľkej udalosti musia hovoriť v Las Vegas. Niekoľko mesiacov dozadu sa istá Jamie Stout, vtedy závislá od drog, rozhodla potratiť svoje 20-týždňové nenarodené dieťa. Podobná procedúra však trvá 2-3 dni a počas tejto doby sa podarilo dvojici pro-life krízových poradcov (Pam Caylor a Maria Cortopasso) usmerniť ženu a povedať jej o existujúcej možnosti stále zastaviť potrat dieťaťa a živiť nádej na jeho normálne narodenie. Prerušovanie potratovej procedúry nebolo ľahkou záležitosťou, keďže sa museli odstrániť všetky elementy zavedené žene do maternice.
O 15 týždňov neskôr Jamie porodila síce predčasne, ale zdravé dieťa.
Lekárka, ktorá jej poradila prerušiť potrat hovorí o veľkom zázraku, považujúc ho za dielo Božie. “ Je úžasné sledovať vývoj všetkých tých udalostí, od niekoľkohodinového boja pri prerušovaní potratu po narodenie tohto dieťaťa“. Udalsoť veľmi zmenila aj rodinu, Jamie sa zbavila drogovej závislosti a vyjadruje veľkú vďaku Bohu i lekárom :“ Vďaka Bohu za jeho láskavosť! Claire (meno dieťaťa) je nádherná. Sľubujeme, že sa o ňu budeme starať ako prináleží“. „Sú perfektná rodina“- konštatovala Pam Caylor.
Asistenti priznali, že od pochybností kedy sa dieťa stáva dieťaťom prešli k jednoznačnému stanovisku o začiatku života pri počatí.

www.lifesitenews.com, 1.3.2010 


 

  

Podporte nás!

Pomôžte nám chrániť ľudský život od počatia.

© 2021 Fórum života, občianske združenie, Všetky práva vyhradené.