Výhody pre megakasíno zrušené


NR SR prijala dňa 8. 12. 2010 novelu zákona o hazardných hrách, ktorá navracia právny stav do stavu pred rokom 2009. Týmto bola zo zákona vypustená osobitná kategória tzv. „kasína v rekreačnom komplexe“ a s tým aj zrušené súvisiace zvýhodňujúce podmienky pre tento typ kasína. Po ročnom úsilí aktivít proti výstavbe megakasína bol tak zrušený najvýznamnejší dôvod na umiestnenie takéhoto projektu na území Slovenska.   

Petičný výbor Petície proti výstavbe megakasína na Slovensku:
Víta dobré rozhodnutie poslancov  NRSR, ktorí  schválili novelu zákona o hazarde a odstránili  výhodné podmienky pre tzv. kasíno v rekreačnej oblasti – čiže megakasíno. Súčasne vyjadrujú poďakovanie tým poslancom, ktorí svojím hlasom prispeli ku jej schváleniu.
Vníma túto zmenu zákona ako prvý krok ku zodpovednému zákonnému riešeniu závažného problému gamblerstva, a ďalších problémov, spojených s hazardom. Je to krok správnym smerom k ozdravovaniu našej spoločnosti.
Oceňuje skutočnosť, že poslanci opozície aj koalície v rozprave ku tomuto zákonu vyjadrili potrebu reagovať na negatívne skúsenosti s aktuálnym stavom hazardu na Slovensku. Vnímame silnú podporu k ďalšiemu sprísneniu legislatívy, čím sa zlepší regulácia a kontrola hazardných hier.

Podporte nás!

Pomôžte nám chrániť ľudský život od počatia.

© 2021 Fórum života, občianske združenie, Všetky práva vyhradené.