Rusko: Finančná pomoc pre ženy, ktoré odstúpia od potratu

Ruská pravoslávna cirkev pripravila projekt , ktorý môže pomôcť mnohým ženám v ťažkej životnej situácii a uchrániť ich od potratu. Vyjadrenie sprostredkoval vedúci informačného oddelenia Moskovského patriarchátu Vladimir Legojda.
„Cirkev, opierajúca sa o svoje dlho pripravované vyhlásenie, je pripravená pomáhať tehotným ženám v náročných životných situáciách, aby nezabíjali svoje deti. Peniaze na splnenie tohto cieľa budeme všemožne hľadať,“ uviedol Legojda.
V januári tohto roku sa patriarcha Moskvy a celej Rusi Kyrill obrátil na vládu a zákonodarcov Ruska s požiadavkou realizácie novej politiky v prospech rodiny, ktorá okrem iného zahŕňa úplný zákaz financovania interrupcií z peňazí daňových poplatníkov, ďalej každá žena, ktorá sa rozhodne pre potrat, má byť dostatočne informovaná o povahe a priebehu zákroku, ako aj možných negatívnych fyzických i psychických následkoch. Rovnako je potrebné zabrániť aj akémukoľvek nahováraniu na potrat zo strany medicínskych pracovníkov.  
Žena od momentu svojho súhlasu s potratom má mať k dispozícii dvojťýždňovú čakaciu dobu, počas ktorej môže absolvovať rozhovor s psychológom alebo kňazom v tzv. „Centrách krízového tehotenstva“.
Legojda zdôraznil, že Ruská pravoslávna cirkev sa bude snažiť v presadzovať realizáciu tejto novej politiky v čo najväčšej miere.

Podporte nás!

Pomôžte nám chrániť ľudský život od počatia.

© 2021 Fórum života, občianske združenie, Všetky práva vyhradené.