Írsko : Ženy s bolesťou po potrate iniciovali rozsiahlu bilbordovú kampaň

V Írsku sa začala celonárodná kampaň, prostredníctvom ktorej chcú ženy s bolestnou potratovou skúsenosťou osloviť verejnosť ako aj pripomenúť nádej na uzdravenie všetkým ženám, ktoré potrat podstúpili. 
“ Organizácia Women Hurt má za cieľ týmto spôsobom prelomiť mlčanie medzi ženami, ktoré prežívajú v tichu bolesť zo svojho rozhodnutia“, vyjadrila sa Bernadette Goulding.
V krajine sa objavili aj názory kritizujúce túto kampaň, najmä zo strany organizácie National Women´s Council, ktorá ju označuje za „nešetrnú a ostrú“. Iniciátori akcie sa však domnievajú, že kritika zo strany tejto inštitúcie je motivovaná predovšetkým ideologickou averziou k alternatívnemu pohľadu na problém potratu alebo potrebou popierať možnosť utrpenia žien po interrupcií.
„Nie sme nijak ideolgoicky ani nábožensky založená organizácia. Chceme len zdieľať svoje príbehy a skúsenosti o uzdravení a nájdení nádeje a pomôcť tak ženám, ktoré sa nachádzajú v podobnej situácii a ľutujú svoj potrat  „, uzavrela  Lynn Coles, hovorkyňa organizácie Women Hurt.   

Podporte nás!

Pomôžte nám chrániť ľudský život od počatia.

© 2021 Fórum života, občianske združenie, Všetky práva vyhradené.