Kolumbia : množstvo ľudí podpísaných pod požiadavku ochrany života od počatia po prirodzenú smrť

Vyše päť miliónov obyvateľov Kolumbie vyjadrilo svojim podpisom podporu legislatívnemu návrhu, ktorý by viedol k zmene ústavy a prispel k zakotveniu ochrany života od počatia po prirodzenú smrť v nej, čoho následkom by bol takmer úplný zákaz interrupcií i eutanázie.
Iniciatíva nie je nijak ohraničená z hľadiska príslušnosti jej podporovateľov k určitej politickej strane či náboženskému vyznaniu, podporujú ju katolíci, protestanti, rovnako ako židia či moslimovia. Jej iniciátorom je predseda konzervatívnej strany José Darío Salazar.
V krajine je potrat povolený v prípade ohrozenia života ženy, tehotenstva následkom znásilnenia či predpokladaného vážneho poškodenia plodu.V uplynulom roku rozhodol ústavný súd Kolumbie o nutnosti poskytovať možnosť vykonania potratu pre všetky zdravotnícke zariadenia, vrátane cirkevných. 
Úsilie o presadenie tejto legislatívnej zmeny sa tiež vo väčšej miere začalo prejavovať po nedávnych udalostiach, kedy bol v meste Meddelín odhalený pod rúškom gynekologicko-pôrodníckej kliniky pomáhajúcej ženám v ťažkých situáciach sa skrývajúci rozvinutý potratový priemysel. Prvé protestné akcie sa uskutočnili práve na tomto mieste a postupne sa rozšírili do celej krajiny. Podpisová akcia získala aj podporu kolumbijskej biskupskej konferencie. 

Podporte nás!

Pomôžte nám chrániť ľudský život od počatia.

© 2021 Fórum života, občianske združenie, Všetky práva vyhradené.