Predstavený bol veľmi dôležitý dokument „San Jose Articles“

V Spojených štátoch bol predstavený dokument „San Jose Articles“, ktorý by mal napomáhať v boji o právo na zákonné zakotvenie ochrany života v legislatívach jednotlivých štátov sveta.
Nakoľko ide o dokument medzinárodný, jeho signatármi sa stali osobnosti z mnohých krajín. Podnetom pre jeho vydanie bol aj neustávajúci tlak OSN a k nej pridružených organizácii na krajiny, aby uzákonili potrat. Tendenčné a lživé tvrdenia z ich strany, ako sa píše v dokumente, sa snažia právo na potrat presadzovať ako všeobecné ľudské právo. Názov deklarácie je odvodený od miesta prvých oficiálnych rokovaní o jeho podobe v marci tohto roka, San Jose, hlavného mesta Kostariky.
Spomínaný medzinárodný dokument má byť podstupne predstavený v parlamentoch Talianska, Španielska, Filipín, Argentíny, britskej Snemovni lordov ako aj v Európskom parlamente, čím narastá jeho dôležitosť. 
Medzi signatármi deklarácie sú predovšetký osobnosti politického a akademického života, ako napríklad profesor John Finnis z univerzity v Oxforde, prof. John Haldane z univerzity v meste Saint Andrews, Francisco Tadad, bývalý predseda filipínskeho senátu, Javier Borrego, bývalý sudca Európskeho súdu pre ľudské práva, prof. Carter Snead, predstaviteľ medzinárodnej bioetickej komisie organizácie UNESCO či lord Nicholas Windsor, člen britskej kráľovskej rodiny. Pre Slovensko je veľmi významné, že v tejto spoločnosti signatárov  je aj europoslankyňa a členka Fóra života Anna Záborská.
Linka na stránku San Jose Articles: http://www.sanjosearticles.com/
Na stiahnutie: slovenský preklad San Jose Articles

Podporte nás!

Pomôžte nám chrániť ľudský život od počatia.

© 2021 Fórum života, občianske združenie, Všetky práva vyhradené.