Do Dňa rodiny sa zapojí 18 slovenských miest a obcí

Osemnásť slovenských miest a obcí chystá desiatky akcií a podujatí, ktorými sa už štvrtý rok po sebe zapájajú do celoslovenskej akcie Deň rodiny. Od 5. mája, kedy podujatie odštartuje v Košiciach, sa až do polovice júna budú na viacerých miestach konať podujatia, ktorých cieľom je zviditeľniť, osláviť a podporiť prirodzenú rodinu založenú na manželstve muža a ženy, ktorí s láskou prijímajú deti ako dar. Aktivity koordinuje Fórum kresťanských inštitúcii (FKI) s ďalšími partnermi.

„Svojím mottom „Aby deti otcov mali, aby mali mamy“… príď to povedať nahlas!“ chce Deň rodiny zvýrazniť, že podujatia organizované v rámci tohto projektu chcú zviditeľňovať a zároveň aj  pozývať k podpore prirodzenej rodiny založenej na manželstve jedného muža a jednej ženy, ktorí s láskou prijímajú deti ako dar,“ hovorí predseda FKI František Neupauer. Pre účastníkov podujatí podľa neho čaká originálny kultúrno-spoločenský program, súťaže pre jednotlivcov aj rodinné tímy Cesta za rodinným šťastím,  trh pro-rodinných organizácií a iniciatív s možnosťou poradenstva a atrakcie pre deti.

História Dňa rodiny na Slovensku je spojená s rokom 2009. Na bratislavskom Námestí SNP sa vtedy stretli rodiny z rôznych kútov Slovenska. Odvtedy sa do jedinečnej akcie zapájajú aj ďalšie miesta. Tento rok medzi ne budú patriť Košice (5. mája), Bratislava, Levice(12.mája), Malacky (13.mája), Gelnica (19. mája), Banská Bystrica, Trnava, Nitra, Žilina, Šamorín, Pezinok, Trenčianske Teplice (20. mája), ranč Abeland – Lozorno, Michalovce(26. mája), Púchov (27. mája), Bratislava – Záhorská Bystrica (1. júna), Hruštín (3. júna), 10. júna (Prešov) a 17.júna (Liesek).

Deň rodiny je vyjadrením podpory prirodzenej rodine založenej na manželstve jedného muža a jednej ženy, ktorí s láskou prijímajú deti ako dar. Zároveň poukazuje na dôležitosť autonómie rodiny, úlohu manželstva a princíp subsidiarity, ktorý hovorí, že rodičia sú tí, ktorí majú prirodzené právo na výchovu. Vo svete sa slávi medzinárodný deň rodiny 15.mája. Rozhodlo o tom Valné zhromaždenie OSN (20.septembra 1993).

Bližšie informácie i priebežne aktualizovaný program podujatia je možné nájsť na www.denrodiny.sk.

Podporte nás!

Pomôžte nám chrániť ľudský život od počatia.

© 2021 Fórum života, občianske združenie, Všetky práva vyhradené.