AZR: Prezident uprednostnil politické riešenie pred hlasom ľudí

Na prelome augusta a septembra sa udiali dve veľmi významné udalosti v kontexte snahy o referendum o ochrane rodiny. 27. 8. 2014 Aliancia za rodinu odovzdala petičné hárky prezidentovi republiky s vyše 408 tisíc podpismi občanov. Na tomto linku nájdete fotogalériu z tejto udalosti. Dňa 3. 9. 2014 sa prezident Kiska obrátil na Ústavný súd SR, aby posúdil či otázky v petícii za vyhlásenie referenda o ochrane rodiny sú alebo nie sú v súlade s Ústavou SR. K rozhodnutiu pána prezidenta vydala Aliancia toto vyhlásenie.

Prezidentovo rozhodnutie prakticky znamená, že referendum nebude môcť byť spojené s voľbami. Aj keď je to veľká škoda a nevyužitá príležitosť na spojenie dvoch dôležitých hlasovaní, AZR v snahe chrániť rodinu nepoľavuje. Aj obdobie, v ktorom ústavný súd bude rozhodovať, chce využiť na to, čo je najdôležitejšie – obhajobu manželstva a rodiny a ochranu detí, aby mali čo  najlepšie prostredie pre svoju výchovu a rozvoj. Referendum je výnimočným nástrojom na ochranu rodiny, ale iste nie jediným. Preto Aliancia bude hľadať cesty na to, ako tému ochrany rodiny dostávať do centra pozornosti celej spoločnosti.

Chceme Vám poďakovať 408 322 krát. Zber podpisov bola úžasná skúsenosť mobilizácie ľudí za ochranu rodiny a všetci v Aliancii sme presvedčení o tom, že určite nie zbytočná.  Zároveň vás chceme poprosiť o podporu. Teraz najmä formou blogov a diskusií na internete, na sociálnych sieťach, či v médiách najrôznejšieho druhu (napr. lokálne médiá). V posledných dňoch sa totiž v mnohých veľkých a vplyvných médiách rozmnožili útoky na referendum a Alianciu.  Z našej strany ale nedokážeme reagovať na všetky útoky, zavádzania, nezmysly či priamo klamstvá. Viaceré argumenty napríklad sústreďuje na svojich blogoch hovorca Aliancie Antoch Chromík a tak vám ich dávame do pozornosti. Veľmi by ale poslúžilo veci, keby sa na obranu rodiny, referenda či Aliancie vyslovili čím viacerí na najrôznejších úrovniach a najrôznejšími spôsobmi.

Pre aktuálne informácie o našej činnosti sledujte facebook a webstránku Aliancie za rodinu.

Podporte nás!

Pomôžte nám chrániť ľudský život od počatia.

© 2021 Fórum života, občianske združenie, Všetky práva vyhradené.