MOBILIZUJEME K ÚČASTI NA REFERENDE – ZAPOJTE SA AJ VY!

Vážení priatelia!

S veľkou vážnosťou sa obraciame na Vás ohľadne mobilizácie k účasti na prvom slovenskom referende vyhlásenom na základe iniciatívy občanov a mimovládnych organizácií.

Už štrnásť rokov sa vo Fóre života snažíme o advokáciu najdôležitejšie ľudského práva – práva na život od počatia až po prirodzenú smrť. Aj s Vašou pomocou sa snažíme presadzovať legislatívu, ktorá rešpektuje ľudskú dôstojnosť každého človeka a podporovať manželstvo a rodinu pre budúce generácie. Po skúsenostiach s vedením celospoločenského dialógu v oblasti pro-life a pro-family je tu posledná šanca vyjadriť sa v referende a tak potvrdiť súčasný právny stav.

Súčasný  právny stav plnohodnotne rešpektuje osobnosť každého občana a právne vymožiteľným spôsobom zabraňuje diskriminácii z taxatívne vymenovaných dôvodov, medzi ktoré patrí aj sexuálna orientácia. Toto referendum nie je o neakceptovaní ľudskej hodnoty druhého človeka. Je o tom, aké podmienky chceme vytvárať pre naše deti, pre budúce generácie. Dnes ešte o tom môžeme slobodne rozhodnúť, zajtra a pozajtra by tu mohla byť trestuhodná diskriminácia.

Ukážkou našej slovenskej demokracie a vymožiteľnosti práv v súčasnosti je vyjadrenie verejnej ochrankyne ľudských práv, bývalej sudkyne Jany Dubovcovej a niektorých poslancov, ktorí referendum odmietajú, lebo by na všetky otázky odpovedali NIE. V plnej miere rešpektujeme slobodu jednotlivca nezúčastniť sa referenda, avšak je škandalózne, ak takýto príklad k neúčasti na referende dáva ústavný činiteľ!

Využime naše právo na slobodu tu a teraz! Dnes sa plazivým spôsobom začína demontovať právo na správu vecí verejných a zajtra sa to isté môže dotýkať iných práv.

Chcete pomôcť motivovať ľudí, aby prišli na referendum v sobotu 7. februára?

Po cenzúre médií a navádzaní niektorých verejných činiteľov nezúčastniť sa referenda ostávate len Vy, ľudia ochotní niečo robiť pre budúce generácie, ktoré prídu po nás, aby sa nás po 40 rokoch nepýtali, čo sme urobili pre záchranu civilizácie života a lásky!

Máme ešte týždeň. Chceme ľuďom na Slovensku aj cez Vás priblížiť dôležitosť referenda a vysvetľovať, prečo sa majú 7. februára zúčastniť referenda, aby bolo platné. Aliancia pre rodinu vypracovala odpovede na rôzne otázky spochybňujúce podstatu referenda.

Tu nájdete odpovede na Často kladené otázky, ktoré boli vypracované na základe relevantných faktov a štúdií: www.alianciazarodinu.sk/user-files/FAQv1.pdf

Prosíme o šírenie týchto informácií, aby sa ľudia dozvedeli o čom referendum naozaj je. Stručnejšiu prezentáciu nájdete na http://www.alianciazarodinu.sk/user-files/Aliancia-za-Rodinu_3.pdf

AKO DOSIAHNÚŤ 50%-TNÚ ÚČASŤ?
Aliancii sa ozývajú množstvá ľudí z celého Slovenska. Mnohí ľudia žijú referendom! Spoločne to môžeme dokázať! Nižšie nájdete možnosti ako sa aj Vy môžete pridať k tomuto historickému momentu Slovenska.

Čo môžete urobiť?

  1. Objednať si tričko a letáky na referendum@alianciazarodinu.sk alebo si letáky zatiaľ vytlačte z http://www.alianciazarodinu.sk/na-stiahnutie/ -> časť LETÁK a rozdaj ich spolu so svojimi priateľmi ľuďom na frekventovaných miestach vo svojom meste/obci. S úsmevom a milým prístupom sa takto referendum dostane medzi ľudí.
    TIP: Pri odovzdávaní letáku môžeš používať slogany:
    – Hlasujte v SOBOTU 7.februára v referende!
    – Povedzte 3x ÁNO deťom a rodine!
    – Pomôžte aj vy chrániť demokraciu a budúcnosť Slovenska!
  2. Oslovte všetkých svojich priateľov. Urobte si zoznam svojich priateľov, príbuzných a ďalších kontaktov – ZAVOLAJTE im pred referendom, napíšte im SMS v deň referenda a motivujte ich, aby hlasovali podľa svojho názoru – každý občan má právo hlasovať a každý hlas je dôležitý! Vytvorte miestnu bunku kampane a spolu meňte svoje mesto/obec.
  3. Motivujte ľudí prezentáciou vo svojom meste, pracovisku, škole… Prečo je referendum dôležité? –http://www.alianciazarodinu.sk/user-files/Aliancia-za-Rodinu_3.pdf Spýtajte sa kompetentných na svojej fakulte, škole, farnosti, či je možné usporiadať prezentáciu a informuj nás o nej na info@alianciazarodinu.sk
  4. Facebook kampaň – logo. Ak máte Facebook alebo účet na inej sociálnej sieti, zmeňte si  profilový obrázok na obrázok s logom Aliancie (http://www.alianciazarodinu.sk/user-images/avatar.png). Týmto spôsobom bude pri každej tvojej aktivite informácia o referende, bude sa tak šíriť aj medzi vašimi priateľmi
  5. Facebook kampaň – selfie. Urob selfie video s odpoveďou, prečo Ty ideš na referendum a zaveste ho na sociálne siete. Daj nám o ňom vedieť.
  6. Facebook kampaň – challenge. Spravte svoju fotku alebo video s referendovým materiálom (leták, plagáty, tričko Aliancie…), zverejni ho na Facebooku. Do textu pod ním označte seba a otagujte 5 svojich priateľov. Vyzvite ich, aby urobili to isté.
  7. Vylepte plagáty. Vytlačte si plagát a dajte ho na svoje okno, dvere, auto, v práci… a takto informuj všetkých, ktorí prejdú okolo! (plagát nájdete na http://www.alianciazarodinu.sk/na-stiahnutie/) Dajte si vyrobiť alebo si na referendum@alianciazarodinu.sk objednajte plachtu a zaveste ju na svoj plot, dom či balkón.
  8. Zaplaťte pár euro za oznam v miestnom rozhlase o referende (text na http://www.alianciazarodinu.sk/na-stiahnutie/ -> Dokumenty k referendu). Kontaktujte miestne a celoštátne médiá, vyzvite ich, aby hovorili viac o referende. Ohraďte sa, že ako ich používateľ a občan požadujete objektívnosť. Motivujte svojich priateľov, aby urobili to isté. Týmto spôsobom médiá môžu byť stimulované na informovanie o referende.
  9. Choďte sa do domova dôchodcov spýtať, či už majú objednanú hlasovaciu urnu. Ak nie, stiahnite si žiadosť a pomôžte ju vyplniť a zaniesť na miestny úrad – http://www.alianciazarodinu.sk/na-stiahnutie/ -> Dokumenty k referendu
  10. Odfoťte svoje kampaňové aktivity, pošli na info@alianciazarodinu.sk a pridajte krátku správu, prečo podporujete referendum.

Spolu s Alianciou si veľmi ceníme všetku Vašu pomoc! Raz budeme spolu spomínať na tento čas, ako na historický moment obrany demokracie a ochrany detí a rodiny.

Podporte nás!

Pomôžte nám chrániť ľudský život od počatia.

© 2021 Fórum života, občianske združenie, Všetky práva vyhradené.