Marián Čekovský: Dnes by som chcel byť aj ja Róm

Inšpiratívny príbeh (mnohých!) Rómov z vidieka, zo Sigordu

Sigord – vidiecka rekreačná oblasť neďaleko Prešova, Marián Čekovský, celovečerný smiech, hudba, pri ktorej človek plače od dojatia i radosti, povzbudivé životné príbehy a… Rómovia. Ako to všetko spolu súvisí? Vo štvrtok 8. apríla sme si pripomenuli už päťdesiaty Medzinárodný deň Rómov a oslávili sme ho (a to poriadne!) s Mariánom Čekovským a ľuďmi rôznych životných stavov, ktorí sú rómskej národnosti. Hoci akcia bola vysielaná online, diváci si odniesli silné zážitky, dlhotrvajúce dojmy, nové pohľady na svet a ľudí v ňom. Celé podujatie bolo popretkávané predstavením Centra rómskej misie na Sigorde, na vidieku, kde vznikla myšlienka unikátneho benefičného podujatia S RÓMAMI O RÓMOCH a ktoré bolo aj cieľom benefície.

„Mám z toho radosť, je tu cítiť Ducha.“ „Skvelá hudba, spev, akcia na úrovni, veľmi sa mi to páčilo.“ „Celé ma to veľmi zahrialo pri srdci.“ Takto písali nadšení účastníci. 

„Vznikli nové veci, nové spolupráce, mnoho nadšených ľudí,“ hovorí jeden z organizátorov.

Viac sa dočítate TU.

Inšpiratívne príbehy z vidieka je projekt iniciatívy Kresťan na vidieku, spoluorganizátormi sú Fórum života a Fórum kresťanských inštitúcií (FKI). Zverejňované sú v rámci portálu Zastolom.sk.

Ak chcete dostávať príbeh a kresťanské enviro-inšpirácie každé 2 týždne do svojej mejlovej schránky, prihláste sa na odber newslettra Kresťan na vidieku.

Podporte nás!

Pomôžte nám chrániť ľudský život od počatia.

© 2021 Fórum života, občianske združenie, Všetky práva vyhradené.