Webinár: PRVÝCH 1000 DNÍ ŽIVOTA – Ako sa utvára náš emocionálny a sociálny život

Prednášajúca: Mgr. Daniela Husovská, PhD.

Miesto: online ZOOM

Kedy: 29.4.2021, 17.00 – 19.30 hod.

Poplatok: 10 eur

Boli sme inšpirované prednáškami múdrych pánov, tentoraz Allana N. Schora a Colwyna Trevarthena. Prvého fascinuje mozog a tá jeho časť, vďaka ktorej zachytávame a vysielame, čo cítime a sme schopní spojenia s inou ľudskou bytosťou. Skúma, ako sa táto časť postupne vyvíja a čo potrebuje. Emócie považuje za hybnú silu našich životov. Toho druhého očarili bábätká a ich prekvapivé schopnosti. Hovorí nám, že chcú s nami zdieľať to, čo považujú za krásne. Presviedča nás o ich inteligencii a túžbe po dialógu s nami. Rozumie im lepšie ako ktokoľvek iný. Obaja páni sú vo svete považovaní za významné osobnosti vo svojej oblasti.

Kúsok z ich poznania Vám radi sprostredkujeme na našom webinári.

Pristavíme sa pri tom:

  • ako sa vyvíja a čo sa dokáže „učiť“ plod v maternici
  • ako sa dynamicky a prednostne vyvíja pravá hemisféra mozgu počas prvého roku života dieťatka
  • ako bábätká s nami komunikujú
  • čo prináša otec dieťatku pri spoločných fyzických hrách

Webinár sme pripravili pre zvedavých rodičov v očakávaní alebo už v priamej akcii alebo aj pre iné zvedavé tvory bez obmedzenia.

O lektorke: Daniela Husovská je psychologička. V súčasnosti pracuje v Centre špeciálno-pedagogického poradenstva v Košiciach a venuje sa práci v občianskom združení Archa. Jej špecializáciou sú deti, ktoré nedostali potrebnú starostlivosť v útlom veku. Sú to často deti, ktoré sú umiestňované v detských domovoch alebo do náhradných rodín. Ich ťažkosti priamo súvisia s tým, čo ako malé potrebovali a nedostali od blízkych dospelých. Poznanie toho, čo je zásadné, potrebné a nevyhnutné v ranom veku dieťatka, je dôležité, aby sme ak môžeme postavili tie najpevnejšie základy pre naše deti a tým, ktoré nemali šťastný osud, pomohli ich spevniť. Svoje vedomosti a skúsenosti zbierala aj v zahraničí, napr. na stáži v Kanade a USA.   

Na webinár je potrebné sa zaregistrovať pomocou Prihlasovacieho formulára na www.archaoz.sk.

Po zaregistrovaní Vám zašleme email s informáciami o spôsobe uhradenia poplatku. Po uhradení poplatku je Vaše prihlásenie záväzné a zašleme Vám emailom pozvánku s údajmi potrebnými pre pripojenie sa.

Podporte nás!

Pomôžte nám chrániť ľudský život od počatia.

© 2021 Fórum života, občianske združenie, Všetky práva vyhradené.