Francúzsko chce právo na potrat

Francúzsko hodlá  počas svojho predsedníctva Európskej Únie pochovať ľudské práva, právo na život a budúcnosť Európy  

Prezident Emmanuel Macron má v úmysle začleniť do Charty základných práv aj právo na potrat. Federácia One of us (Jeden z nás), ktorá je zoskupením štyridsiatich európskych asociácií a tisícov občanov brániacich život od počatia po prirodzenú smrť, sa stavia na odpor proti jeho vyjadreniu v Európskom parlamente v Štrasburgu 19. januára a vyjadruje hlboké znepokojenie a odpor voči návrhu prezidenta Macrona.

Takzvané právo na potrat je falošné právo a jeho uznanie v základnom a právne záväznom texte Európskej únie by bol závažný zásah do projektu zakladateľov Únie. Bolo by to  netolerovateľné vmiešavanie sa do vnútorných záležitostí členských štátov a porušovanie ich národnej suverenity v krajne citlivej otázke, akou je právo na život. Bol by to útok na samotnú európsku identitu.

Základom Únie je neodcudziteľná dôstojnosť ľudskej osoby a sloboda. Federácia Jeden z nás dvíha hlas, aby chránila najslabších a deti pred narodením. Francúzskemu predsedníctvu Rady Európskej únie pripomína, že ľudský život a každá ľudská bytosť má neprekonateľnú hodnotu a dôstojnosť. Európa a jej budúcnosť v žiadnom prípade nemôže spočívať na práve na potrat bez toho, aby riskovania svoj vlastný rozklad.

Európska civilná spoločnosť už cez Európsku občiansku iniciatívu, ktorá sa konala v roku 2014 a zozbierala 2 milióny podpisov, potvrdila, že právo na život je prvým základným právom, ktoré treba v celej spoločnosti ochraňovať.

Európska federácia Jeden z nás sa mobilizuje a povoláva k mobilizácii organizácie civilnej spoločnosti proti projektu, ktorý predkladá ako právo zničenie vlastných detí v budúcnosti.

Podporte nás!

Pomôžte nám chrániť ľudský život od počatia.

© 2021 Fórum života, občianske združenie, Všetky práva vyhradené.