Druhá Gianna Beretta Molla, matka obetovala život za nenarodené dieťa

Pred niekoľkými týždňami sa uskutočnil v Ríme pohreb Chiary Corbelli, matky, ktorá obetovala svoj život za nenarodené dieťa.
Chiara Corbelli bola vo svojom treťom tehotenstve, pričom z predchádzajúcich dvoch sa narodili vážne chorá dcéra a mentálne postihnutý syn. Obe deti zomreli krátko po pôrode. Lekári informovali matku, že ide o možnosť narodenia sa prvého zdravého dieťaťa. Počas tehotenstva však musela prijímať aj lieky na tlmenie postupujúcej rakoviny ústnej dutiny. V štádiu, kedy by liečba mohla ohroziť vyvíjajúce sa dieťa, sa rozhodla požiadať o jej prerušenie, čo malo za následok stratu videnia na jedno oko.
Nakoniec jej organizmus vzhľadom na závažné ochorenie niekoľko dní po pôrode začal zlyhávať. Lekári pristúpili k obnoveniu procedúr ožarovania a chemoterapie, bolo však už neskoro.
Podľa vyjadrení jej manžela Enrica, v rozhovore pre katolícku agentúru CNA, Chiara zomierala šťastná.
Vo svojom liste novonarodenému synovi napísala : „Idem do neba, aby som bola spolu s Dávidom a Máriou a orodovala za všetkých, ty zostaneš s oteckom tu. Budem sa za teba modliť.“
Pohrebným obradom predsedal pápežský vikár pre rímsku diecézu, kardinál Agostino Vallini, ktorý nazval Chiaru „druhou Giannou Berettou Mollou“ a vyzdvihol jej dokonalú obetu.

Podporte nás!

Pomôžte nám chrániť ľudský život od počatia.

© 2021 Fórum života, občianske združenie, Všetky práva vyhradené.