Helen Alvaré na Slovensku!

Známa americká profesorka práva a odborníčka na rodinné právo a na vzťahy medzi štátom a cirkvou bude mať na Slovensku 24. – 25. apríla 2013 sériu prednášok.
http://www.youtube.com/watch?v=jCtcETynGhQ

Program:

Program prednášk Helen M. Alvaré odporúčame sledovať na stránke: http://www.alvare.sk/program.htm

Krátky životopis

Helen M. Alvaré je docentka práva, ktorá pred nástupom na George Mason faculty pôsobila ako docentka na Columbus School of Law Katolíckej univerzity. Profesorka Alvaré získala titul doktor práv na Cornell University v roku 1984 a tiež magisterský titul z oblasti systematickej teológie na Americkej katolíckej univerzite v roku 1989.

Profesorka Alvaré pracovala v právnickej kancelárii Stradley, Ronon, Stevens & Young vo Philadelphii, kde sa špecializovala na komerčné spory a voľné praktizovanie náboženských záležitostí. Tri roky pracovala pre Kanceláriu generálnej rady pri Americkej konferencii katolíckych biskupov, kde koncipovala stanoviská tretích strán nezainteresovaných v sporoch (tzv. amicus briefs) v rámci popredných prípadov Amerického najvyššieho súdu ohľadom adopcie, eutanázie a Establishment Clause. Ďalších 10 rokov pracovala pre sekretariát Pro-Life Activities at the NCCB. Z tejto pozície lobovala a svedčila pred komisiami amerického federálneho kongresu, prednášala na univerzitách a vystupovala v stovkách televíznych a rozhlasových programov v mene amerických katolíckych biskupov. Okrem toho pomáhala Svätej stolici v záležitostiach týkajúcich sa žien, manželstva a rodiny a úcty k ľudskému životu.

Profesorka Alvaré predsedala komisii vyšetrujúcej prípad sexuálneho zneužívania v arcidiecéze Philadelphia a je poradkyňou Pápežskej rady pre laikov, ako aj konzultantkou ABC News.

Podporte nás!

Pomôžte nám chrániť ľudský život od počatia.

© 2021 Fórum života, občianske združenie, Všetky práva vyhradené.