Španielsko: Kampaň za život 2013

Toto som ja – je fráza na spustenie Kampane za život 2013, ktorú organizuje španielska cirkev. Kampaň, ktorú predstavila Konferencia biskupov Španielska s úplným názvom „Toto som ja – človek od začiatku“, má široký záber: Plagáty, bilbordy, či tematické video v obehu na internete, ktoré prináša svedectvá ľudí o dôležitosti rodiny, ich vzťahu s ľuďmi a so svetom, ale aj ultrazvuk dieťaťa zobrazujúci jednotlivé etapy vývoja nenarodeného dieťaťa.

V komuniké biskupskej komisie pre rodinu a život sa pripomína, že touto každoročnou kampaňou, spravidla konanou okolo sviatku Zvestovania Pána 25. marca, chce Cirkev v Španielsku dôstojne osláviť vzácny dar ľudského života, a to najmä v prvých týždňoch po počatí. „Život je prvé z ľudských práv, koreň a podmienka všetkých ostatných práv – píšu biskupi – takže musíme pevne chrániť životy nevinných a bezbranných, o to viac život dieťaťa v lone matky.“

Na tento účel bolo distribuovaných 12-tisíc brožúr s posolstvom biskupov, 50-tisíc informačných letákov, viac ako 15-tisíc plagátov, 100-tisíc razítok s modlitbami, 15-tisíc liturgických pomôcok a 15-tisíc bilbordov umiestnených vo všetkých španielskych mestách. Pri tejto príležitosti Konferencia biskupov Španielska vyhlásila video súťaž o najlepší príbeh „od začiatku“ v neformálnom štýle.

Podporte nás!

Pomôžte nám chrániť ľudský život od počatia.

© 2021 Fórum života, občianske združenie, Všetky práva vyhradené.