Fórum života ponúka brožúru „GENDER: ABSURDNOSTI, KTORÉ NÁS NENECHAJÚ NA POKOJI“

Vlastníkom penziónu vo Veľkej Británii bola v januári 2011 udelená pokuta za to, že ako kresťania odmietli ponúknuť manželskú izbu homosexuálnym partnerom. Matku dvanástich detí v Nemecku odsúdili na 43 dní väzenia, pretože odmietla pre svoje deti príliš liberálnu sexuálnu výchovu v škole. V roku 2013 začalo Nemecko ako prvá európska krajina uznávať okrem muža a ženy aj tretie pohlavie. V júni 2013 nórsky parlament zaviedol povinnú ročnú vojenskú službu aj pre ženy, aby sa necítili diskriminované.

Zdajú sa vám tieto vety absurdné? Môžeme vás ubezpečiť, že sú veľmi reálne – každá z nich súvisí s často skloňovaným slovom „gender“ alebo „rod“ a má kontext, ktorý vypovedá o tom, že v mene rovnosti môže dôjsť aj k strate súdnosti. Viac konkrétnych príkladov a informácií o tejto téme nájdete v útlej brožúrke nazvanej „GENDER: ABSURDNOSTI, KTORÉ NÁS NENECHAJÚ NA POKOJI“. Vydalo ju Fórum života, v prípade záujmu o jej zakúpenie môžete poslať e-mail na adresu: kancelaria@forumzivota.sk.

Autorka, známa novinárka Mária Raučinová, píše o tom, že niektoré zo zhromaždených príbehov pripomínajú skôr situačné komédie či úsmevné šou… „keby sa to nedialo naozaj“. Uznávanie určitého systému, poriadku a hierarchie hodnôt znamená v niektorých štátoch Európy možnosť byť obvinený z netolerancie, diskriminácie a porušovania ľudských práv. „V mene rovnosti môže dôjsť aj k strate súdnosti. V mene voľnej ekonomickej zóny môže dôjsť aj k trhovej morálke“, komentuje Mária Raučinová a dodáva, že  heslá o ľudských právach a slobode sa v súvislosti s problematikou gender vytrhávajú z kontextu prirodzenosti a dôstojnosti človeka.

Táto knižočka nemá byť strašením. Príbehy, ktoré prináša, sú realitou a majú prispieť k pochopeniu, že aj práva majú svoje hranice a jasne stanovenú definíciu. Zvlášť dôležité je to pre našu krajinu, ktorá sa v týchto súvislostiach nachádza práve teraz na rázcestí a nie je zanedbateľné ktorým smerom sa vydá. Každý z čitateľov má šancu to ovplyvniť. Príbehy z praxe ukazujú dôvod, prečo sa o to usilovať.

Podporte nás!

Pomôžte nám chrániť ľudský život od počatia.

© 2021 Fórum života, občianske združenie, Všetky práva vyhradené.