Zje sa každé zrnko

BLOG: Keď hlad zaklope na dvere

Na POSTOJI vyšiel blog o našej potravinovej pomoci pre rodiny v núdzi. Napísala Elena Burešová.

V Centre konkrétnej pomoci FEMINA pomáhame systematicky rodinám, ktoré sa ocitli v núdzi. Pandémia spôsobená ochorením Covid-19, zasiahla do ich života zničujúcim spôsobom. Obracajú sa na nás matky rodín a hovoria to isté – potom ako zaplatíme za náklady spojené s bývaním, nemáme za čo deťom kúpiť jedlo. Preto sme vyhlásili zbierku – Zje sa každé zrnko. 80 balíkov potravín pre rodiny v núdzi.

Poznáme tieto rodiny osobne. Sú to zodpovední rodičia, ktorí statočne zápasia s problémami, ktoré im vstúpili do ich života. Ako napríklad pani Helenka. Žila spolu so svojimi 4 maloletými deťmi a aj manželom v menšej obci. Mali problém nájsť prácu a tak sa s manželom dohodli, že on pôjde pracovať do zahraničia a Helenka sa bude starať o deti, domácnosť a chorľavých rodičov. Jej manžel Ferko mal cestou domov tragickú dopravnú nehodu. Náhle odišiel a rodina stratila nielen otca, manžela, ale aj živiteľa rodiny.

Helenka sa však nevzdala – našla si občasnú brigádu. Ale aj tak, ak zaplatí za náklady spojené s bývaním – za prenájom + energie, zostane im malá suma, ktoré nepostačuje ani na pokrytie všetkých základných potrieb. O deti sa stará príkladne – napriek chudobe, v ktorej žijú, deti sa dobre učia, sú čisto oblečené. Pani Helenke sme už kúpili a doniesli potravinový balík z našej zbierky. Bola veľmi vďačná. So slzami v očiach nám hovorila, že ani nevieme, ako sme jej pomohli.

[button size=“large“ color=“red“ style=“none“ new_window=“true“ link=“https://www.ludialudom.sk/vyzvy/7466″]Chcem podporiť zbierku[/button]

[button size=“large“ color=“blue“ style=“none“ new_window=“true“ link=“https://blog.postoj.sk/57616/ked-hlad-zaklope-na-dvere“]Celý článok na www.postoj.sk[/button]

Podporte nás!

Pomôžte nám chrániť ľudský život od počatia.

© 2021 Fórum života, občianske združenie, Všetky práva vyhradené.